Welkom op de website van Grand Cafe De Bocht, Wernhout

Blijf altijd op de hoogte via onze social media:

DE HISTORIE VAN GRAND CAFÉ DE BOCHT.

In 1840 bouwt Caspar Dam, burgemeester van Zundert-Wernhout en voorheen de eigenaar van brouwerij ‘Saint-Hubertus’, in de Wernhoutse akkers een huis.

Berdina Dam, dochter van Caspar Dam, en Frans van Tichelt erven het pand. Zij verkopen het pand in 1864 voor 300 gulden aan Adriaan van Hees, die het als café in gebruik neemt.

In 1868 verkoopt deze het aan Dimpha Schrauwen voor 200 gulden. Dimpha trouwt met Jacobus Vermeiren uit Loenhout. Zij blijven in het café tot 1880 en verhuizen in dat jaar naar Hoogstraten. Het café komt via een openbare verkoop in handen van Maria Haneveer, die de herberg laat uitbaten door Hendrik Dirken.

In 1885 neemt Hendrik Dirken het pand over voor 350 gulden. Hij overlijdt in 1900 op 19 maart. Via een openbare verkoping, in het café ‘La Belle-Vue’ te Zundert (Den Bels), komt Cornelius Bastianen in het bezit van het café.

In 1905 komt er alweer een nieuwe uitbater, Piet Nelemans; het café is destijds 31m² groot. Zijn schoonzus Petronella Driessens is de volgende uitbaatster. Haar zoon Marinus Nelemans volgt haar in 1921 op. Zijn broer Josef komt dan achter de toog te staan. Daarna is het de beurt aan de derde broer, Jacobus, die gehuwd is met Ludovica (Clemance) Carpentier. Hij plaatst een orgel in de zaak en dat brengt ambiance en drukte.

In 1959 nemen, na een grondige verbouwing, dochter Betsy en haar man Louis Huijbregts de zaak over die vanaf toen de naam ‘Café-Restaurant De Bocht’ draagt. Samen met hun zonen Johan, in de keuken, en Peter hebben zij een bekend, druk restaurant, waar ook plaats blijft voor een biljart en voor biljartclub ‘De Kromme Keu’. Op zondagavond terwijl de gasten nog zitten te eten, zit men aan de stamtafel volop te rikken. Hierna neemt Peter, samen met zijn vrouw Magda Quirijnen, de zaak over.

In 2006 is de zaak gesloten, doch niet voor lang. Hans Appeldoorn maakt er een pannenkoekenhuis van, genaamd ‘de Heksenketel’. Lang hebben ze het niet volgehouden Via diverse gelukzoekers, projectontwikkelaars en uitbaters heeft in 2011 René Peeters het pand gekocht.

Na een ware metamorfose krijgt het pand zijn elan en uitstraling van vroeger terug. Jorg Peeters, de zoon van René, opent op 29 november 2012 een schitterend horecapand. Wernhout heeft weer een stuk van zijn oude glorie terug!